Hastalıklardan Koruyan Şifalı Şerbet

2 lt su
1/2 kara turp
2 kök zencefil
2 kök zerdeçal
2 kök meyan kökü
1 tatlı kaşığı tane yenibahar
2 kök tarçın
2 kök havlucan
1 tatlı kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı kakule
2 kalıp kızamık şekeri
üzerini süslemek için susam ve badem tozu

İnce bir beze tüm malzemeleri koyup büzerek bağlayın. Bir kabın içinde kaynayan suyun
içine bırakın. 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Bezi alıp kızamık şekerini koyun ve
karıştırarak eritin. İster sıcak ister soğuk içilebilir. Bardağa alıp üzerine susam serpin.
Buzdolabında 10-15 gün bekleyebilir.

sifali-serbet-kis-cayi

İlgili Ürünler